Mar 17, 2013



Salam isnin semua...

Dah masak? saya masak lauk nostalgia hari ni..
Masak lemak cili api telur itik..
tengok telur merah dia yg ala2 lembik tuuuu..
Aummm hahahaha!



Last month saya berjaya meng clear kan sedikit dapur kecil saya..
Susun sana sini...konon feeling dapur Ana Olson skit, dapur Jamie Oliver skit dan dapur Chef At Home sikit kah kah kah kahhh.. tu yg rajin nak mengemas tuuu


Pinggan2 kegunaan harian mmg duduk luar..

Fridge tu mmg adat lah jadi 'notice board'
kalu tak sume nya lupeee...semuanya tak tahu...
mama soranggg je yg tahuu
betul?


rajin melabel juga...
jgn tak tahu kdg2 org lelaki ni nak cari garam pun tak tau kat mana




favourite area...
baking 
and 
coffe station
saya label semua tu sebab saya pernah tertukar icing sugar dgn custard powder
masa buat cake sorang customer ni dulu
ohhh...pengajaran betul
sayang sebab kena buang semuanya

by the way 
saya sangat suka Mason Jars
nmpk classic sgt


ini diantara cake2 yg keluar dari dapur saya last week..







saya suka dapur saya praktikal dan kemas sebab kat situlah most of my time dihabiskannnn....

Rasanya kita mesti ada rythm kita tersendiri bila masak kan...
pusing sini kita dah tau ada garam ...pusing sini gula..
tapi rythm saya selalu berubah2 hik hik hik sebab saya sangattttt sukaaaaaaaa alih sana alih sini....

Ok lah tah kemana2 dah melalutnya...

tenkiu kat kawan2 yg post komen tu ye...
saya yg biasa2 aje...kdg2 saya pun 'cengkelet' jugakkkkkkkk

3 comments:

  1. yeaaaa......comel tingkap dapur tu...den jugak yg belum pasang2 lagi...huk huk huk...hb bz memancing je.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di šŸ£PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBALšŸ£

      Delete
  2. HAHA..malu i menyebok kat blog si jen tu..;D

    anyway, salam kenal..belum go through lagi entri ni n blog awak, will do, of course! skrg tinggal jejak je dulu..;)

    p/s first impression, very good blog! tambah geng baru! =)

    ReplyDelete